BASHJ: Ranil van Peperstraten

Ranil van Peperstraten is een goede vriend van me. Wat hij tot nu toe heeft bereikt, inspireert mij enorm. Nu is Ranil bezig met een project dat hem dicht bij zijn hart ligt. Natuurlijk zal ik hem in elk opzicht ondersteunen. Maar dat kan ik niet alleen. Daarom zou ik iedereen die dit leest, willen vragen om ook zijn verhaal even door te lezen en te komen supporten op zijn evenement!!!

Power in numbers on this one!!!

Wil jij ook een superhero worden voor Sri Lanka?

Mijn naam is Ranil van Peperstraten, een Nederlandse bboy met roots in Sri Lanka. Eerder (inmiddels alweer 4 jaar geleden) heb ik in samenwerking met Dynamo ‘Be a hero jam, break so we can build’ georganiseerd. Deze jam heb ik destijds georganiseerd zodat ik geld in kon zamelen om een huis te bouwen voor mijn biologische moeder. Dit was een groot succes en mijn moeder is nu trotse eigenaar van een mooi huis in Sri Lanka! Tijdens mijn reis heb ik een breakdance crew ontmoet en ik wil graag samen met hen de jam herhalen, alleen nu BIGGER AND BETTER!!

Ik ben geadopteerd uit Sri Lanka. Al meerdere keren ben ik naar Sri Lanka terug geweest. En net als iedereen die er ooit geweest is, ben ik van Sri Lanka gaan houden! De laatste keer dat ik daar was, heb ik een breakdance-crew ontmoet. Als breakdancer vond ik dat geweldig: bboying zet daar nu ook zijn eerste stapjes. Hoe fantastisch zou het zijn, als de scene daar zou kunnen uitgroeien zoals bij ons? In een land dat dagelijks gebukt gaat onder negativiteit? Hoe mooi is het als kinderen en jongeren kunnen genieten en zich vrij voelen door dans?!

Met jullie hulp wil ik in Sri Lanka een volwaardige breakdance-scene creëren. Met alle kernwaarden van hiphop daarbij: love, peace, unity and having fun. Die nieuwe ervaring en beleving kunnen we de jongeren van Sri Lanka bieden, als we de lokale scene en andere geïnteresseerden inspireren. Ieder die de positiviteit, de vrijheid en het plezier van de dans ervaart, kan die later delen.

Het lijkt me leuk om een van de grootste vertegenwoordigers van onze scene – ik hoop op ‘Poe1’ uit de VS – te laten afreizen naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Samen met een team kan hij de jonge generatie laten ontdekken dat je uit heel weinig iets positiefs kunt laten groeien. Ook hoop ik andere docenten te inspireren, zodat de scene zichzelf nog sneller kan vermenigvuldigen. Met onze hulp en ondersteuning moet dat lukken.

En met ‘onze’ bedoel ik elke bboy die dit leest. Alléén zijn wij geen superheroes, maar als we onze skills en onze kennis bundelen, kunnen we die rol wel vervullen voor Sri Lanka.

Wil jij ons doel supporten? Kom dan 24 april ook naar de

BE A SUPERHERO JAM and use your powers!!

Check alvast je phone en noteer 24 april !!

Het doel waarvoor we onze krachten bundelen is: een bootcamp van een aantal dagen (2 to 4). We kunnen Poe1 halen, Storm en als alles goed gaat, halen we nog een jury lid van buiten Sri Lanka. Tijdens de bootcamp komt alles aanbod: Leiding geven, Les geven, Organiseren evenementen, de basis van break, gevorderde break en natuurlijk sluiten we af met een jam/battle!

Comments

blog comments powered by Disqus